2nd Batch of Counterfeit GAL22V10s??? Or not???

Well, I discovered a package in the post today.  This time an order of GAL22V10B.  Upon opening the package I took note of how good the condition of the ICs were in comparison to the previous batches I have ordered in the past.  These really do look to be in good shape.  However, there are obvious signs that they have been previously used.  Such as slight wear on the pins.

But will they program, that is the question.  Well, I am here to tell you that the answer is…..  Nope, I couldn’t get so lucky.  I have only tried 10 or the 50 that I ordered, but I will tell you this, with this many that are bad I can’t see many of the others working.

So this brings me to my next question.  Why am I having so many problems with these PLDs???  Is it my programmer?  It’s worked fine on 16v8s and other 22v10s for some time.  But I have run into the problem before.  See the picture below:

I have run into this several years ago, and actually posted about it over on AtariAge, here is that post.  It’s mentioned in post #11.  And it’s the same problem we see here.  So that begs the question, are these “Re-Caps” that have been labeled as ‘GAL’ when they may actually be ATF22V10s???  That would explain the problem programming (Atmel variants use a different algorithm to program the PLD, but the JEDECs are compatible from my understanding).  But that is just speculation.

If anyone can shed light on this, I’d love to hear from you.  I’ve got about a dozen dozen of these things that are refusing to program that I’d love to salvage considering that they cost about a $1-3 depending on where you buy them.  But for now I am just assuming they’ve been programmed too many times.  The funny part is that they verify as blank…I’m wondering if they were erased and the lockbit was set?  Although I’m not sure that would make a difference….

If you’re interested to know where I got them, here is the eBay link:

https://www.ebay.com/itm/Lattice-GAL22V10B-GAL22V10-22V10-CPLD-DIP28-X-20pcs/160618790657?ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT&_trksid=p2057872.m2749.l2649

Now here is another interesting bit, there are several feedbacks for this item from this seller, stating that everything was as it should be.  And the listing says that they’re 100% tested and working.  So now I have to wonder, is it the chips, or is it my programmer???

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *